ΚΟΥΡΟΥ ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΚΛΑΙΡΗΣ
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
200 ml. ηλιέλαιο
200 γρ. φυτίνη
2 αυγά
800 γρ αλεύρι γοχ
1 φακελάκι μπέικιν
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.σ. ξύδι
500 γρ φέτα
250 γρ ανθότυρο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Λιώνουμε τη φυτίνη και αναμυγνείουμε με το γιαούρτι και το ηλιέλαιο και αφού τα ανακατέψουμε καλά προσθέτουμε τα στερεά υλικά (αλεύρι, μπέικιν αλάτι) και τέλος το ξύδι. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε με το μίξερ (με το φτερό) μέχρι να προκύψει μία εύπλαστη ζύμη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί σε όγκο. Στη συνέχεια μοιράζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια στο μέγεθος ενός βερύκοκου.
Φτιάχνουμε τη γέμιση αναμειγνύοντας τη φέτα με το ανθότυρο και το 1 αυγό.
Ανούγουμε με το χέρι μας (ή με την βοήθεια πλάστη) το κάθε μπαλάκι σε ένα δίσκο διαμέτρου (περίπου 8 εκατοστά) βάζω μέσα 1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού από το μείγμα μας και κλείνω το ζυμάρι σε σχήμα μισοφέγγαρου. Συνεχίζω τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Τέλος αναμυγνείοντας τον κρόκο του δεύτερου αυγού με λίγο νερό, αλείφουμε τα τυροπιτάκια μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
Το γιαούρτι και το ξύδι δίνουν μια ζύμη τρυφτή και πεντανόστιμη!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου