ΨΑΡΟΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΥΛΙΚΑ
400 gr. φιλέτα άσπρου ψαριού βρασμένα, ξεκοκαλισμένο και κομμένα σε
κοματάκια
2 μεγάλες πατάτες βρασμένες και κομμένες σε κομματάκια
1 αυγό
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη (προεραιτικά)
1/2 φλιτζάνα φρυγανιά τριμμένη
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
4 κ.σ. αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά τις πατάτες (αφού τις πολτοποιήσουμε με ένα πιρούνι),
τα κομματάκια ψαριών (αφού έχουμε αφαιρέσει ενδελεχώς τα κόκκαλά και με τα χέρια μας τα έχουμε ξεψανχίσει όσο καλύτερα γίνεται), το αυγό, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο , το μαϊντανό, τον
άνηθο, το αλεύρι, την παρμεζάνα και το μισό λάδι. Πλάθουμε
μετρίου μεγέθους κεφτέδες. Αν οι κεφτέδες κολλάνε στο χέρι λαδώνουμε καλά τα
χέρια μας με το υπόλοιπο λάδι και προσθέτουμε περισσότερο αλεύρι για να έχουμε μια πιο σφιχτή ζύμη.
Σε ένα πιάτο απλώνουμε την τριμμένη φρυγανιά και γυρίζουμε τους
κεφτέδες ώστε να καλυφθούν πλήρως και τους αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο για να
σφίξουν. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190. Στρώνουμε μία λαδόκολλα στο ταψί, , στρώνουμε πάνω τους κεφτέδες και ψήνουμε για 20
λεπτά. Ενδιάμεσα τους γυρίζουμε ώστε να
ψηθούν ομοιόμορφα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου