Μοσχαράκι με αντίδια

Χρόνος προετοιμασίας 20΄, Χρόνος παρασκευής: 1ώρα και 20’

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
1.300γρ αντίδια (ακαθάριστα)
5 φρέσκα κρεμμύδάκια
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδου
1 φλιτζ. τσαγιού λευκό κρασί
½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
Προετοιμασία υλικών:
·       πλένουμε, σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια του κρέατος
·       πλένουμε, καθαρίζουμε και χοντροκόβουμε τα αντίδια
·       καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια
·       καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι
·       κόβουμε το σκόρδο σε λεπτά φετάκια
Σε μια μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (στο 7) και μόλις ζεσταθεί βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα σοτάρουμε έτσι ώστε να ροδοκοκκινίσουν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο και μετά από 2-3 λεπτάκια  (που ανακατεύουμε συνεχώς) τα σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε 2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό (πρέπει να είναι ικανή η ποσότητά του να καλύψει το κρέας). Τότε κατεβάζουμε την ένταση της φωτιάς στο 4 κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και μαγειρεύουμε για περίπου ¾ της ώρας. Το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι να έχει μαλακώσει αρκετά το κρέας μας. Όταν συμβεί αυτό προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα αντίδια μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, προσθέτουμε με σύνεση λιγάκι αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλο ένα 20λεπτο. Στη φάση αυτή μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε κι’ άλλο νερό, αλλά πάντα να γνωρίζουμε ότι τα χόρτα θα βγάλουν και τα δικά τους υγρά.

Στο συγκεκριμένο φαγητό ταιριάζει πολύ το αυγολέμονο, αλλά μπορούμε να το αντικαταστήσουμε και με λίγο απλό λεμονάκι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις