cheescake nutela

ΤΣΙΖΚΕΙΚ ΝΟΥΤΕΛΑ ΥΛΙΚΑ 250γρ Μπισκότα Digestive 80γρ μαλακωμένο βούτυρο 400γρ νουτέλα (σε θερμοκρασία δωματίου) 100γρ φουντούκια καβουρδισμένα 550γρ τυρί κρέμα (arla) σε θερμοκρασία δωματίου 60γρ άχνη ζάχαρη ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Θρυμματίζουμε τα καβουρντισμένα φουντούκια στον πολυκόφτη και τα μεταφέρουμε σ’ ένα μπολ. Στη συνέχεια βάζουμε στον πολυκόφτη τα μπισκότα, το λιωμένο βούτυρο και 1 κ. σούπας νουτέλα και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε 3 κ.σ. από τα θρυμματισμένα φουντούκια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να προκύψει ένα βρεγμένα αμμώδες μείγμα. Αδειάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 22-23εκ αφού πρώτα έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα για την εύκολη αποσυναρμολόγηση. Τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση. Χρησιμοποιούμε και πάλι τον πολυκόφτη και χτυπάμε αρχικά την άχνη ζάχαρη με το τυρί κρέμα και αφού ομογενοποιηθούν συνεχίζουμε με την νουτέλα μέχρι να προκύψει ένα λείο μείγμα. Αδειάζουμε το όλον στην φόρμα που βγάζουμε από το ψυγείο, ισιώνουμε την επιφάνεια με μία σπάτουλα, πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα θρυμματισμένα φουντούκια και αφήνουμε στο ψυγείο για 4 τουλάχιστον ώρες για να πήξει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις