ΨΩΜΙ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΤΥΡΙ
ΥΛΙΚΑ
4 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.σ. (κοφτές) μπέικν πάουντερ
2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά σκόνη
2 κ.γ. (κοφτά) αλάτι
1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 φλιτζ. τσαγιού γλυκιά γραβιέρα χοντροτριμμένη
1 φλιτζ. τσαγιού καπνιστό ζαμπόν γαλοπούλας (ψιλοκομμένο)
300ml γάλα
4 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
ΕΚΕΤΕΛΕΣΗ
ΥΛΙΚΑ
4 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.σ. (κοφτές) μπέικν πάουντερ
2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά σκόνη
2 κ.γ. (κοφτά) αλάτι
1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 φλιτζ. τσαγιού γλυκιά γραβιέρα χοντροτριμμένη
1 φλιτζ. τσαγιού καπνιστό ζαμπόν γαλοπούλας (ψιλοκομμένο)
300ml γάλα
4 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
ΕΚΕΤΕΛΕΣΗ
Στον κάδο του μίξερ κοσκινίζω το αλεύρι και προσθέτω το μπέικιν, την πάπρικα και το αλάτι. Προσθέτω το ελαιόλαδο και ανακατεύω με τον γάντζο του μίξερ μέχρι να βραχτούν όλα τα υλικά και να σχηματιστεί ένα μείγμα που να μοιάζει με νοτισμένα ψίχουλα. Προσθέτω το ζαμπόν, τη γραβιέρα, το γάλα και τα αυγά και συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να προκύψει ένα αρκετά σφιχτό μείγμα. Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180 και τοποθετώ τη λαδόκολλα σε δύο μακρόστενες φόρμες για κέικ. Μοιράζω το μείγμα στις δύο φόρμες, και ψήνω στο μεσαίο ράφι για 1/2 ώρα μέχρι τα ψωμάκια να φουσκώσουν ικανοποιητικά και να χρυσίσει η επιφάνειά τους. Μετά το ψήσιμο τα αφήνω να στεγνώσουν καλά σε μία σχάρα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου