ΠΡΑΣΟΤΥΡΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ:
4-5 πράσα (το λευκό μέρος)
200γρ φέτα ή ξινομυζήθρα
λίγο ελαιόλαδο
1/2 φλιτζ. ταγιου αλεύρι γ.ο.χ.
1/4 κ.σ. αλάτι
1/2 κ.σ. μαύρο πιπέρι
2 αυγά
3/4 φλιτζ. τσαγιού γάλα
1 κ.σ. ελαιόλαδο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα πράσα σε ροδέλες πάχους περίπου 1 εκ. και τα σοτάρουμε σ' ενα αντικολητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπίπερο μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Για τον χυλό χτυπάμε σ' ενα μπολ τα αυγά με το γάλα και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το λάδι και το αλάτι και το πιπέρι.
Τέλος, στην ταρτιέρα που θα χρησιμοποιήσουμε λαδώνουμε ελαφρώς τον πάτο και τοποθετούμε τα σοταρισμένα πράσα, συνεχίζουμε με το τυρί που θα χρησιμοποιήσουμε το οποίο ρίχνουμε πασπαλιστά και ολοκληρώνουμε με τον χυλό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 40 λεπτά.

Υ.Γ. Το τυρί που θα επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε θα διαφοροποιήσει και την ποσότητα του αλατιού (περισσότερο στην ξυνομυζήθρα, λιγότερο στη φέτα).


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις