Βάση πίτσας της Κλεοπάτρας
ΥΛΙΚΑ:
Για την βάση
Χλιαρό νερό (1 νεροπότηρο)
1 φακελάκι μαγιά
1 κγ αλάτι
1/2 κγ ζάχαρη
2 κγ ρίγανη
1 δάχτυλο γάλα
1 δάχτυλο ελαιόλαδο
αλεύρι (γοχ) όσο πάρει για να γίνει μια μαλακή ζύμη
Για την γέμιση
σάλτσα ντομάτας
λίγο κέτσαπ
500γρ τυρί τριμμένο (κατά προτίμηση κασέρι)
2 κούπες φέτα τριμμένη
1 κούπα ελιές (χωρίς το κουκούτσι)
1 μικρό κρεμμύδι σε ροδέλες
2-3 πιπεριές πράσινες (κομμένες κομμάτια)
2 ντομάτες μεγάλες (σε ροδέλες)
1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Στο ποτήρι με το χλιαρό νερό ρίχνω την μαγιά (λίγο λιγότερο από το φακελάκι), το αλάτι, την ζάχαρη, τη ρίγανη, το γάλα και το ελαιόλαδο και τα ανακατεύω. Αφού τα ανακατέψω όλα καλά ρίχνω το μείγμα σε μια λεκάνη και προσθέτω αλεύρι τόσο όσο να γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Την αφήνω να ξεκουραστεί (ιδανικά για μία ώρα) και την ανοίγω με τον χοντρό πλάστη. Το ζυμάρι αυτό βγάζει 2 πίτσες λεπτές μετρίου μεγέθους ή σε περίπτωση που χρησιμοποιήσουμε το μεγάλο (τετράγωνο) ταψί του φούρνου θα βγει μία δόση.
Στρώνω στο ταψί μία λαδόκολα και τοποθετώ το ζυμάρι. Ανακατεύω την σάλτσα ντομάτας με λίγο κέτσαπ και καλύπτω την επιφάνεια της ζύμης. Συνεχίζω με το τριμμένο κασέρι και την φέτα. Ρίχνω τις ελιές, τις πιπεριές, τα μανιτάρια (αφού πρώτα τα στραγγίξω από το νερό της κονσέρβας), και το κρεμμύδι και τελειώνω με τις ροδέλες ντομάτας. Πασπαλίζω με λίγο επιπλέον ρίγανη και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200-220 βαθμούς για 10-15 λεπτά.
Για την βάση
Χλιαρό νερό (1 νεροπότηρο)
1 φακελάκι μαγιά
1 κγ αλάτι
1/2 κγ ζάχαρη
2 κγ ρίγανη
1 δάχτυλο γάλα
1 δάχτυλο ελαιόλαδο
αλεύρι (γοχ) όσο πάρει για να γίνει μια μαλακή ζύμη
Για την γέμιση
σάλτσα ντομάτας
λίγο κέτσαπ
500γρ τυρί τριμμένο (κατά προτίμηση κασέρι)
2 κούπες φέτα τριμμένη
1 κούπα ελιές (χωρίς το κουκούτσι)
1 μικρό κρεμμύδι σε ροδέλες
2-3 πιπεριές πράσινες (κομμένες κομμάτια)
2 ντομάτες μεγάλες (σε ροδέλες)
1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Στο ποτήρι με το χλιαρό νερό ρίχνω την μαγιά (λίγο λιγότερο από το φακελάκι), το αλάτι, την ζάχαρη, τη ρίγανη, το γάλα και το ελαιόλαδο και τα ανακατεύω. Αφού τα ανακατέψω όλα καλά ρίχνω το μείγμα σε μια λεκάνη και προσθέτω αλεύρι τόσο όσο να γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Την αφήνω να ξεκουραστεί (ιδανικά για μία ώρα) και την ανοίγω με τον χοντρό πλάστη. Το ζυμάρι αυτό βγάζει 2 πίτσες λεπτές μετρίου μεγέθους ή σε περίπτωση που χρησιμοποιήσουμε το μεγάλο (τετράγωνο) ταψί του φούρνου θα βγει μία δόση.
Στρώνω στο ταψί μία λαδόκολα και τοποθετώ το ζυμάρι. Ανακατεύω την σάλτσα ντομάτας με λίγο κέτσαπ και καλύπτω την επιφάνεια της ζύμης. Συνεχίζω με το τριμμένο κασέρι και την φέτα. Ρίχνω τις ελιές, τις πιπεριές, τα μανιτάρια (αφού πρώτα τα στραγγίξω από το νερό της κονσέρβας), και το κρεμμύδι και τελειώνω με τις ροδέλες ντομάτας. Πασπαλίζω με λίγο επιπλέον ρίγανη και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200-220 βαθμούς για 10-15 λεπτά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου