Μοσχάρι με κολοκύθα και κονιάκ

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μοσχάρι (ελιά κατά προτίμηση)
1 κιλό κολοκύθα (καθαρισμένη)
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1/4 φλυτζ. ελαιόλαδο
2/3 φλυτζ. κονιάκ
1 φιλυτζ. χυμός πορτοκάλι
χυμός από 1 λεμόνι
1-2 γαρίφαλλα
1 ξυλάκι κανέλας
1 φύλλο δάφνης
1/4 κγ τριμμένο μοσχοκάρυδο
αλάτι-πιπέρι
ελαιόλαδο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
κόβω το μοσχάρι σε μικρά κομμάτια (τύπου τας κεμπάπ) και το αλατοπιπερώνω
καθαρίζουμε και κόβουμε την κολοκύθα σε κυβάκια (υπάρχει και έτοιμη σε super market)
ψιλοκόβω το σκόρδο
στύβω μαζί τα πορτοκάλια και το λεμόνι

Ρίχνω στην κατσαρόλα τόσο ελαιόλαδο όσο να καλύψει ικανοποιητικά τον πάτο της κατσαρόλας. Μόλις κάψει ρίχνω τα γαρύφαλα, την κανέλα και την δάφνη και τα αφήνω για 1-2 λεπτά για να βγάλουν τα αρώματά τους. Στη συνέχεια ρίχνω το κρέας και το αφήνω να ροδίσει καλά και από τις 2 πλευρές. Μετά προσθέτω το κρεμμύδι και αφού τσιγαριστεί για λίγο ρίχνω και το σκόρδο. Σβήνω με το κονιάκ και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτω τον χυμό από τα πορτοκάλια και το λεμόνι. Μόλις το μείγμα πάρει μία βράση χαμηλώνω την φωτιά και συγοβράζω το φαγητό (στο 4) με κλειτό το καπάκι για περίπου 1.30 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει αρκετά το κρέας. Τέλος προσθέτω την κολοκύθα και αρχικά ανεβάζω την θερμοκρασία μέχρι να ξαναέρθει στο σημείο βρασμού και χαμηλώνω και πάλι. Συνεχίζω το μαγείρεμα για 20-30 λεπτά όπου στο τελευταίο δεκάλεπτο αφήνω ανοιχτό το καπάκι για να δέσει η σάλτσα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις