Σπανάκι με πατάτες
ΥΛΙΚΑ:
500γρ σπανάκι φρέσκο (καθαρισμένο)
250γρ πατάτες
1 πιπερίτσα τσίλι (ή λίγο μπούκοβο)
2-3 σκελίδες σκόρδο
2 κγ φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
40γρ φρέσκο βούτυρο
αλάτι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Σ΄ενα τηγάνι γουόκ λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το τζίντζερ, το αλάτι και το μπούκοβο (ή την πιπερίτσα) για να αρωματίσουμε το βούτυρο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν (4-5 λεπτά) και μετά προσθέτουμε το σκόρδο. Τέλος ρίχνουμε το σπανάκι. Χαμηλώνουμε την φωτιά (στο 5) και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά με κλειστό καπάκι. Τέλος, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για άλλα περίπου 5 λεπτάκια με ανοιχτό καπάκι για να μειωθούν τα υγρά.
500γρ σπανάκι φρέσκο (καθαρισμένο)
250γρ πατάτες
1 πιπερίτσα τσίλι (ή λίγο μπούκοβο)
2-3 σκελίδες σκόρδο
2 κγ φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
40γρ φρέσκο βούτυρο
αλάτι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλους κύβους
- καθαρίζουμε το σπανάκι
- ψιλοκόβουμε την πιπερίτσα και το σκόρδο
Σ΄ενα τηγάνι γουόκ λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το τζίντζερ, το αλάτι και το μπούκοβο (ή την πιπερίτσα) για να αρωματίσουμε το βούτυρο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν (4-5 λεπτά) και μετά προσθέτουμε το σκόρδο. Τέλος ρίχνουμε το σπανάκι. Χαμηλώνουμε την φωτιά (στο 5) και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά με κλειστό καπάκι. Τέλος, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για άλλα περίπου 5 λεπτάκια με ανοιχτό καπάκι για να μειωθούν τα υγρά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου