πανεύκολη τυρόπιτα
ΥΛΙΚΑ:
500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 ποτήρι (νερού) λάδι (1/2 σπορέλαιο-1/2 ελαιόλαδο)
1 ποτήρι (νερού) φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1 αυγό
300γρ φέτα της αρεσκείας σας
1 γεμάτη χούφτα δυόσμο ψιλοκομμένο
λίγο πιπέρι
1 κομμάτι λαδόκολλα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το λάδι και τον χυμό μέχρι να προκύψει μία εύπλαστη μαλακή ζύμη που ξεκολάει από τα χέρια μας. Την χωρίζουμε σε δύο ανισομερή τμήματα και τοποθετούμε το μεγαλύτερο στον πάτο ενός στρογγυλού ταψιού. Πιέζουμε με τα δάχτυλά μας τη ζύμη έτσι ώστε να καλύψει τον πυθμένα και τα τοιχώματα του ταψιού μας. Στη συνέχεια χτυπάμε ελαφρώς το αυγό και προσθέτουμε την φέτα την οποία θρυματίζουμε με τα δάχτυλά μας, τον ψιλοκομμένο δυόσμο, το πιπέρι και αδειάζουμε το μείγμα μας στο ταψί. Τέλος, πάνω στην λαδόκολλα ανοίγουμε και πάλι με τα δάχτυλα το δεύτερο κομμάτι της ζύμης και με την βοήθεια της λαδόκολλάς το μεταφέρουμε στο ταψί και καλύπτουμε την πίτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 50 περίπου λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
500γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 ποτήρι (νερού) λάδι (1/2 σπορέλαιο-1/2 ελαιόλαδο)
1 ποτήρι (νερού) φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1 αυγό
300γρ φέτα της αρεσκείας σας
1 γεμάτη χούφτα δυόσμο ψιλοκομμένο
λίγο πιπέρι
1 κομμάτι λαδόκολλα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το λάδι και τον χυμό μέχρι να προκύψει μία εύπλαστη μαλακή ζύμη που ξεκολάει από τα χέρια μας. Την χωρίζουμε σε δύο ανισομερή τμήματα και τοποθετούμε το μεγαλύτερο στον πάτο ενός στρογγυλού ταψιού. Πιέζουμε με τα δάχτυλά μας τη ζύμη έτσι ώστε να καλύψει τον πυθμένα και τα τοιχώματα του ταψιού μας. Στη συνέχεια χτυπάμε ελαφρώς το αυγό και προσθέτουμε την φέτα την οποία θρυματίζουμε με τα δάχτυλά μας, τον ψιλοκομμένο δυόσμο, το πιπέρι και αδειάζουμε το μείγμα μας στο ταψί. Τέλος, πάνω στην λαδόκολλα ανοίγουμε και πάλι με τα δάχτυλα το δεύτερο κομμάτι της ζύμης και με την βοήθεια της λαδόκολλάς το μεταφέρουμε στο ταψί και καλύπτουμε την πίτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 50 περίπου λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου