Κουραμπιέδες κας Πόπης


ΥΛΙΚΑ
1 μεγάλη κούπα φρέσκο βούτυρο (Κερκύρας) (~250γρ)
1 μεγάλη κούπα φυτίνη ((~250γρ)
½ κούπα ζάχαρη άχνη
200γρ. αμύγδαλα ωμά (ανάλατα)
3 βανίλιες
1 κ.σ. κονιάκ
4-5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Λίγο αλάτι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ξεκινάμε από το καβούρντισμα των αμυγδάλων γιατί πρέπει να κρυώσουν και να τα χοντροκόψουμε (στο μούλτι)  πριν τα βάλουμε στο μείγμα των κουραμπιέδων.
Χτυπάμε στο μίξερ τα δύο βούτυρα και αφού γίνουν ένας άσπρος αφρός προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, τις βανίλιες, το κονιάκ, το αλεύρι και τέλος το αλατάκι.
Πλάθουμε μικρά μπαλάκια προσέχοντας να ενσωματώσουμε τα χοντροκομμένα αμύγδαλα και τα ψήνουμε στους 185°C για ½ ώρα. Μετά ραντίζουμε τους κουραμπιέδες με ανθόνερο (προεραιτικά) και μόλις λίγο κρυώσουν τους βουτάμε στην άχνη ζάχαρη.


PS κ.σ.=κουτάλι σούπας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις