mafins με μπανάνα και σοκολάτα
ΥΛΙΚΑ (για 20 mafins)
360 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ καστανή ζάχαρη
300 γρ βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια
4 αυγά
4 ώριμες μπανάνες κομμένες σε λεπτές φέτες
2 κγ μπέκιν πάουντερ
1 κγ σκόνη κανέλας
ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ 2 ΔΙΣΚΑΚΙΑ MUFFINS!!!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για περίπου 10 λεπτά με το εξάρτημα που λέγεται φτερό. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, και τέλος ρίχνουμε το αλεύρι, την κανέλα και το μπέι
κιν. Συνεχίζουμε το χτύπημα (σε πιο χαμηλή ταχύτητα) για άλλα 2-3 λεπτά και αφού κλείσουμε το μίξερ προσθέτουμε την μπανάνα και τη σοκολάτα. Μοιράζουμε το μείγμα σε κατάλληλες για mafin φόρμες (προτιμήστε τις χάρτινες για να αποφύγετε το βουτύρωμα και το αλεύρωμα) και ψήνουμε στους 180
για 35 λεπτά.
360 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ καστανή ζάχαρη
300 γρ βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια
4 αυγά
4 ώριμες μπανάνες κομμένες σε λεπτές φέτες
2 κγ μπέκιν πάουντερ
1 κγ σκόνη κανέλας
ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ 2 ΔΙΣΚΑΚΙΑ MUFFINS!!!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για περίπου 10 λεπτά με το εξάρτημα που λέγεται φτερό. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, και τέλος ρίχνουμε το αλεύρι, την κανέλα και το μπέι
κιν. Συνεχίζουμε το χτύπημα (σε πιο χαμηλή ταχύτητα) για άλλα 2-3 λεπτά και αφού κλείσουμε το μίξερ προσθέτουμε την μπανάνα και τη σοκολάτα. Μοιράζουμε το μείγμα σε κατάλληλες για mafin φόρμες (προτιμήστε τις χάρτινες για να αποφύγετε το βουτύρωμα και το αλεύρωμα) και ψήνουμε στους 180
για 35 λεπτά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου