Μελιτζάνες με ρύζι στην κατσαρόλα
Προετοιμασία: 15΄, Μαγείρεμα: 20΄
ΥΛΙΚΑ
4 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε μέτριους κύβους
400γρ. ρύζι Καρολίνα
100ml ελαιόλαδο
6 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
2 μέτριες ντομάτες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες
½ φλιτζ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
½ φλιτζ. τσαγιού φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομένα
2/3 φιλτζ. τσαγιού άνηθος, ψιλοκομμένος
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προετοιμασία υλικών
- κόβουμε τις μελιτζάνες σε κύβους, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε σ’ ένα σουρωτήρι να ξεπικρίσουν
- ψιλοκόβουμε το σκόρδο
- ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε απομακρύνοντας τα σπόρια τους
- ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά (άνηθο-δυόσμο-μαϊντανό)
- ξεπλένουμε το ρύζι και το αφήνουμε να στραγγίξει
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να ροδίσουν. Τις βγάζουμε και τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το καλά στραγγισμένο ρύζι με το σκόρδο για 1 λεπτό σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας. Προσθέτουμε 1.200ml βραστό νερό και το αφήνουμε να κοχλάσει. Προσθέτουμε τις ντομάτες και 2 κοφτά κουτ. γλυκού αλάτι, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το ρύζι, για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να γίνει. Όταν είναι έτοιμο, ρίχνουμε τους κύβους μελιτζάνας, το μαϊντανό, το δυόσμο και τον άνηθο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα, βάζουμε από πάνω το καπάκι της και αφήνουμε κατά μέρος για 10 λεπτά προτού σερβίρουμε.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου