Λαχανόρυζο
ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)
1 μικρό λάχανο
400 ml ντοματάκια κονσέρβα
2 καρότα
2 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι Καρολίνα
½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 ματσάκι άνηθος φρέσκος
αλάτι-πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προετοιμασία υλικών:
- ψιλοκόβουμε το λάχανο
- ψιλοκόβουμε τα ντοματάκια
- τρίβουμε τα καρότα
- πλένουμε και στραγγίζουμε καλά το ρύζι
- ψιλοκόβουμε τον άνηθο
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το λάχανο, το αλατάκι και το αφήνουμε σε σιγανή φωτιά περίπου 10 λεπτά, για να μαραθεί . Προσθέτουμε τα καρότα και τα ψιλοκομμένα ντοματάκια μαζί με 2 φλιτζάνια ζεστό νερό. Ελέγχουμε το αλάτι και προσθέτουμε το πιπέρι. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και έπειτα ρίχνουμε το ρύζι. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά ακόμη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον άνηθο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου