Ο ταραμάς της Βάσως

 Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα, Χρόνος παρασκευής: 15΄

ΥΛΙΚΑ
50γρ. λευκός ταραμάς
1 ξερό μεγαλούτσικο ξερό κρεμμύδι
1-1/2 λεμόνι (το χυμό τους)
ελαιόλαδο

Βάζουμε το κρεμμύδι στο μούλτι για αρκετή ώρα, όσο δηλαδή χρειάζεται για να το πολτοποιήσουμε σχεδόν. Στη συνέχεια το πιέζουμε με τις παλάμες μας για να στραγγίξουμε το ζουμί του, το οποίο θα χρησιμοποιήσουμε στον ταραμά. Το ίδιο το κρεμμύδι αν δεν πρόκειται να μαγειρέψουμε κάποιο άλλο φαγητό μπορούμε να το κρατήσουμε μόνο μια μέρα στο ψυγείο.
Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι τον ταραμά, το χυμό του κρεμμυδιού και το χυμό του λεμονιού και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου μία ώρα. Ουσιαστικά θέλουμε να ποτίσει ο ταραμάς από τα αρώματα του λεμονιού και του κρεμμυδιού. Τέλος, χτυπάμε τον ταραμά στο μίξερ ή με ένα ραβδομπλένερ προσθέτοντας σταδιακά τόσο ελαιόλαδο όσο θα χρειαστεί για να αποκτήσει ο ταραμάς την υφή της μαγιονέζας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις