Μπροκολόπιτα με τόνο
Χρόνος προετοιμασίας: 30΄, Ψήσιμο: περίπου 50΄
ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)
1 μεγάλο ή 2 μικρά μπρόκολα
2 κονσέρβες τόνου σε νερό
3 αυγά
750ml γάλα
300γρ, κατίκι
100γρ. ξερή μυζήθρα τριμμένη
1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
30ml ελαιόλαδο + λίγο ακόμα για το άλειμμα του ταψιού
αλάτι-πιπέρι
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
Απομακρύνουμε τα φυλλαράκια και τα χοντρά κοτσάνια του μπρόκολου, το ξεπλένουμε και το βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει. Αφήνουμε το μπρόκολο για 8 λεπτά γιατί θέλουμε να μαλακώσει ελαφρά μόνο και στη συνέχεια το στραγγίζουμε. Αδειάζουμε το στραγγισμένο μπρόκολο σε ένα μπολ και το πιέζουμε με το πρες πουρέ για να γίνει όσο το δυνατό σαν πουρές μπρόκολου και ενσωματώνουμε εκεί μέσα τον στραγγισμένο από το νερό του τόνο..
Σε ένα μεγάλο και βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και συνεχίζουμε με το αλεύρι έως ότου προκύψει ένας λείος χυλός. Τότε προσθέτουμε το κατίκι, τη μυζήθρα, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο.
Λαδώνουμε ελαφρώς ένα πυρέξ ταψάκι, ρίχνουμε τη μισή ποσότητα του χυλού συνεχίζουμε με το μείγμα μπρόκολο-τόνος και τελειώνουμε με το υπόλοιπο του χυλού. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 και ψήνουμε την πίτα στο μεσαίο ράφι για περίπου 50 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της.
Επιτέλους την έφτιαξα. Είχες δίκιο, είναι πολύ νόστιμη!
ΑπάντησηΔιαγραφή