Κουνουπίδι κοκκινιστό με ελιές
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
1 μεγάλο κουνουπίδι
3 μέτρια ξερά κρεμμύδια
1 κονσέρβα ντοματάκι ολόκληρο
½ φλιτζάνα τσαγιού πράσινες ελιές
200γρ. μυζήθρα ή ανθότυρο
3 φύλλα δάφνης
5 κόκκοι μπαχάρι
40ml ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
Προετοιμασία υλικών
· ξεχωρίζουμε τα μπουκετάκια του κουνουπιδιού και πετάμε τα χοντρά κοτσάνια
· χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια
· χοντροκόβουμε τα ντοματάκια
· χοντροκόβουμε το μαϊντανό
· χοντροκόβουμε και αφαιρούμε τα κουκούτσια από τις ελιές
Παίρνουμε μια μεγάλη και ρηχή κατσαρόλα και τη ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (στο 7) και ρίχνουμε τα κρεμμύδια μαζί με τη δάφνη, το αλατοπίπερο και το μπαχάρι και τα αχνίζουμε για 5 λεπτάκια. Στο διάστημα αυτό τα κρεμμύδια θα βγάλουν τα υγρά τους και μόλις πάρουν ένα μπέζ-ροζ χρώμα ρίχνουμε τη ντομάτα με τις ελιές και μαγειρεύουμε για άλλα 3 λεπτάκια. Στη συνέχεια ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό και μόλις το μείγμα αρχίζει να κοχλάζει ρίχνουμε το κουνουπίδι, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 20 λεπτάκια. Στο τέλος του μαγειρέματος ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το τυρί και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε απαλά. Είναι προτιμότερο να αφήσουμε να περάσει ένα 10λεπτο πριν σερβίρουμε το φαγητό μας.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου