Μελιτζάνες στο φούρνο με τυρί
Χρόνος προετοιμασίας: 20΄, Χρόνος αναμονής: 30΄, Χρόνος παρασκευής: 30΄
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
3 μελιτζάνες φλάσκες
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδου
8 ώριμες ντομάτες
300γρ. άσπρο τυρί τριμμένο
½ ματσάκι μαϊντανός
½ ματσάκι βασιλικός
1 κ.γ. ξερή ρίγανη
1 κ.γ. ξερό θυμάρι
4 κ.σ. λάδι για τις μελιτζάνες και 2 κ.σ. για τη σάλτσα
αλάτι-πιπέρι
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
Προετοιμασία υλικών:
· κόβουμε τις μελιτζάνες σε ροδέλες του 1 εκατοστού
· ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι
· ψιλοκόβουμε το σκόρδο
· ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες
· ψιλοκόβουμε τα φυλλαράκια του μαϊντανού
· ψιλοκόβουμε τα φυλλαράκια του βασιλικού
Ξεπικρίζουμε τις μελιτζάνες ως εξής: τις βάζουμε αλατισμένες σε ένα τρυπητό και τις αφήνουμε για μισή ώρα. Τις ξεπλένουμε, και τις σκουπίζουμε καλά. Στη συνέχεια τις αλείφουμε με τη βοήθεια ενός πινέλου και από τις δύο πλευρές με λίγο ελαιόλαδο και τις βάζουμε στο γκριλ για 4 λεπτά από κάθε πλευρά.
Σε ένα βαθύ τηγάνι που το έχουμε θερμάνει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (στο 7) ρίχνουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και ελάχιστο νερό και τα αχνίζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο μαζί με την ντομάτα, το αλατοπίπερο, τη ρίγανη και το θυμάρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 3 και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για τουλάχιστον 6-7 λετπά ή όσο θα χρειαστεί για να δέσει η σάλτσα μας. Όταν η σάλτσα έχει γίνει αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και ρίχνουμε το βασιλικό και το μαϊντανό.
Σε ένα πυρέξ καλύπτουμε τον πυθμένα του με τις μελιτζάνες, καλύπτουμε με το τριμμένο τυρί και από πάνω με τη σάλτσα. Συνεχίζουμε τις στρώσεις μελιτζάνα-τυρί-σάλτσα μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Πρέπει η τελευταία στρώση να είναι η σάλτσα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 και ψήνουμε για μισή ώρα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου