Αλμυρά κεκάκια με σύκα
Χρόνος προετοιμασίας: 20΄, Χρόνος παρασκευής: 30΄
ΥΛΙΚΑ
3 αυγά
¾ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλιτζ. τσαγιού γάλα
160γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. μπέικν πάουντερ
1 φλιτζ. τσαγιού τριμμένη γραβιέρα
150γρ. ξερά σύκα
½ κ.γ. ξερό δεντρολίβανο
½ κ.γ. ξερό ΄θυμάρι
αλάτι-πιπέρι
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
Κόβουμε τα ξερά σύκα σε μικρά κομματάκια. Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε πρώτα τα αυγά με το λάδι και το γάλα και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν και ανακατεύουμε καλά. Τέλος ρίχνουμε τα σύκα, τη γραβιέρα και τα μυρωδικά με το αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για να ενωθούν καλά τα υλικά μας. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 και χρησιμοποιούμε ειδικό ταψάκι με υποδοχές για mafins στις οποίες έχουμε ήδη βάλει τις αντικολλητικές χάρτινες βάσεις για mafins τις οποίες γεμίζουμε κατά τα ¾ (γιατί τα κεκάκια μας θα φουσκώσουν). Ψήνουμε τα κέικ για 40 περίπου λεπτά και τα αφήνουμε λιγάκι να κρυώσουν για να τα ξεφορμάρουμε πιο εύκολα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου