Μπριάμ φούρνου
ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)
2 μελιτζάνες τσακώνικες
8 κολοκυθάκια μεγάλα
1 ½ κιλό πατάτες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 μεγάλη ώριμη ντομάτα
½ ματσάκι δυόσμος
½ ματσάκι μαϊντανός
3 σκελίδες σκόρδου
1 κ.γ. ξερό θυμάρι
150ml ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
Προετοιμασία υλικών:
· καθαρίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε ροδέλες των 2 εκατοστών
· καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε ροδέλες των 2 εκατοστών
· καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ροδέλες των 2 εκατοστών
· ψιλοκόβουμε τον δυόσμο
· ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι
· ξεφλουδίζουμε και πολτοποιούμε τη ντομάτα (ή την περνάμε από τον τρίφτη)
· πολτοποιούμε στο μούλτι το σκόρδο, μαζί με το ελαιόλαδο και τον μαϊντανό
Σ’ ένα βαθύ ταψί βάζουμε τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τις πατάτες και τα αλατίζουμε. Ρίχνουμε πάνω τους το πολτοποιημένο μείγμα «σκόρδο-λάδι-μαϊντανός» και τα ανακατεύουμε καλά για να πάει η σάλτσα παντού. Συνεχίζουμε βάζοντας τα κρεμμύδια, τη ντομάτα, το πιπέρι και το θυμάρι και αφού τα ανακατέψουμε καλά ρίχνουμε και 200ml νερό. Σκεπάζουμε το ταψί μας με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 για 40-50 λεπτά. Το τελευταίο δεκάλεπτο ξεσκεπάζουμε το ταψί για να απομακρυνθούν τα περιττά υγρά και λίγο πριν το σερβίρουμε ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο δυόσμο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου