Κουτσομούρες αχνιστές
Χρόνος προετοιμασίας: 10΄, Χρόνος παρασκευής: 15΄
ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα)
700γρ. κουτσομούρες
3 σκελίδες σκορδου
1 ξερό κρεμμύδι
100ml λευκό κρασί
1 ματσάκι μαϊντανός
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
Προετοιμασία υλικών
· καθαρίζουμε τις κουτσομούρες
· κόβουμε το σκόρδο σε λεπτά φετάκια
· ψιλοκόβουμε τα φυλλαράκια του μαϊντανού
· ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι
Αν έχουμε μεγάλο τηγάνι με καπάκι είναι προτιμότερο, διαφορετικά χρησιμοποιούμε μια μεγάλη και ρηχή κατσαρόλα. Ζεσταίνουμε το σκεύος μας σε δυνατή φωτιά. Κατόπιν χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 7 προσθέτουμε το κρεμμύδι και μόλις αυτό μαλακώσει βάζουμε τις κουτσομούρες και τις αλατοπιπερώνουμε. Αμέσως μετά προσθέτουμε το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ κλείνουμε το καπάκι του σκεύους μας, χαμηλώνουμε κι’ άλλο τη φωτιά (στο 4) και μαγειρεύουμε για ένα δεκάλεπτο. Λίγο πριν σερβίρουμε ρίχνουμε και το μαϊντανό μας για να αρωματιστεί το φαγητό μας.
Το μόνο μείον στο συγκεκριμένο πιάτο είναι τα αγκαθάκια του ψαριού!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου