Λουκάνικο σε ρολό πιπεριάς


Χρόνος προετοιμασίας: 15΄, Χρόνος παρασκευής: 30΄

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
6 πράσινες πιπεριές κέρατο
6 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
6 λουκάνικα πικάντικα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
½ φλιτζ. τσαγιού λευκό κρασί
½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
3 ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας
½ κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. ρίγανη ξερή
½ κ.γ. θυμάρι ξερό
½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
4 κ.σ. ξίδι (προτιμότερο το μηλόξιδο)
αλάτι-πιπέρι

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
Προετοιμασία υλικών:
  • πλένουμε, στεγνώνουμε και κόβουμε τις πιπεριές κατά μήκος στη μέση αφαιρώντας τα κοτσάνια, τις μεμβράνες και τα σπόρια
  • κόβουμε τα λουκάνικα σε κομμάτια των 5 περίπου εκ.
  • ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι
  • ψιλοκόβουμε τα ντοματάκια

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 και βάζουμε τις φέτες από τις πιπεριές σε μια σχάρα με τη φλούδα προς τα κάτω για περίπου 20 λεπτά. Αν αντί για αέρα χρησιμοποιήσουμε γκριλ θα φροντίσουμε να τοποθετήσουμε τις πιπεριές με τη φλούδα προς τα πάνω. Μετά τα 20 λεπτά βάζουμε τις πιπεριές σε μια πλαστική σακούλα, την κλείνουμε καλά και τις αφήνουμε για άλλα 20 λεπτά. Με τον τρόπο αυτό θα τις ξεφλουδίσουμε πιο εύκολα.
Όσο έχουμε τις πιπεριές στη σακούλα ετοιμάζουμε τα λουκάνικα: Σ’ ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό από το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε πρώτα το κρεμμύδι και μόλις αυτό αρχίσει να μαλακώνει ρίχνουμε και τα λουκάνικα. Όταν τα λουκάνικα ροδίσουν ελαφρώς προσθέτουμε το κρασί και συνεχίζουμε με τα ντοματάκια, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, το θυμάρι και την πάπρικα. Ανακατεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μην υπάρχουν καθόλου υγρά στο τηγάνι.
Ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές, σε κάθε λωρίδα πιπεριάς βάζουμε ένα κομμάτι λουκάνικου (φροντίζοντας να έχει αρκετή σάλτσα επάνω του) και τα τυλίγουμε σα ρολάκια. Μπορούμε να μπήξουμε μια οδοντογλυφίδα στο τελείωμα της πιπεριάς για να είναι πιο εύκολη στο σερβίρισμα ενός μπουφέ. Τέλος περιχύνουμε πάνω στα ρολάκια το ξίδι και το υπόλοιπο μισό από το ελαιόλαδο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις