Τυρόπιτα χωρίς φύλλα


Χρόνος προετοιμασίας: 15΄, Χρόνος παρασκευής: 45΄

ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)
1 ½ φλιτζ. τσαγιού μαλακό άσπρο τυρί με χαμηλά λιπαρά
1 φλιτζ. τσαγιύ κατίκι
200γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
750γρ. γάλα
1 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι (ή πολέντα)
1 κ.γ. μπέικιν
3 αυγά
½ ματσάκι μαϊντανός
1 κ.γ. ξερός δυόσμος
100ml ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
Προετοιμασία υλικών:
·       θρυμματίζουμε το μαλακό άσπρο τυρί
·       θρυμματίζουμε το κατίκι
·       ψιλοκόβουμε το μαϊντανό
Χτυπάμε τα 3 αυγά σ’ ένα μεγάλο μπολ και στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί με το κατίκι. Ταυτόχρονα ζεσταίνουμε το γάλα σ’ ένα κατσαρολάκι όπου θα ρίξουμε στη συνέχεια και το μπέικιν μαζί με το σιμιγδάλι (ή την πολέντα), τα οποία τα ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα για να μη σβολιάσουνε. Όταν πήξει αρκετά το μείγμα μας το αδειάζουμε στο μπολ που έχουμε τα τυριά και τα αυγά και προσθέτουμε τον μαϊντανό με το δυόσμο και το αλατοπίπερο και τα ανακατεύουμε. Τέλος, ρίχνουμε το ελαιόλαδο στο ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε, αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ, πασπαλίζουμε με το τριμμένο κεφαλοτύρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (στους 180) για 45 λεπτά. .

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις