Σπαγγέτι με αυγοτάραχο
ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα)
1 πακέτο σπαγγέτι
1 σκελίδα σκόρδου
10 λεπτές φέτες αυγοτάραχο
2 κ.γ. τρίμα αυγοτάραχο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
λίγο μπούκοβο
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
Σε μια βαθιά κατσαρόλα βράζουμε μπόλικο νερό και μόλις αρχίζει να κοχλάζει ρίχνουμε λίγο αλάτι και τα μακαρόνια μας, για τα οποία ακολουθούμε τους χρόνους βρασμού που δίνονται στη συσκευασία.
Ταυτόχρονα βάζουμε ένα τηγάνι να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά (6) και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το ελαιόλαδο το λεπτοκομμένο σκόρδο, το μπούκοβο και το τρίμμα του αυγοτάραχου και ανακατεύουμε προσέχοντας να ροδίσει ελαφρώς χωρίς όμως να καεί. Στο τέλος ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι τα σουρωμένα μακαρόνια και σερβίρουμε με τις φέτες του αυγοτάραχου επάνω στα μακαρόνια. Προκειμένου να μετριάσουμε κάπως τη μυρωδιά του αυγοτάραχου είναι καλό να εμπλουτίσουμε το πιάτο μας με ξύσμα λεμονιού λίγο πριν το σερβίρισμα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου