Γαρίδες με δεντολίβανο και αρωματικό λάδι
Χρόνος προετοιμασίας: 20΄, Χρόνος παρασκευής: 15΄
ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)
18 μεγάλες γαρίδες
2/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
8 σκελίδες σκόρδου
2 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο
1 ματσάκι μαϊντανός
2 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
2 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γ. μέλι
2 λεμόνια
αλάτι-πιπέρι
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
Προετοιμασία υλικών
· καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κελύφη και κρατάμε τα κεφάλια και την ουρά
· καθαρίζουμε το σκόρδο και κόβουμε τις σκελίδες στη μέση
· ψιλοκόβουμε το δεντρολίβανο
· ψιλοκόβουμε τα φυλλαράκια του μαϊντανού
· παίρνουμε το ξύσμα των λεμονιών και τα στύβουμε
Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το ελαιόλαδο, με το σκόρδο το μαϊντανό και το δεντρολίβανο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά (5) για περίπου 7 λεπτά, προσέχοντας να ζεσταθεί αρκετά, αλλά να μην κάψει το λάδι. Στη συνέχεια αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και το αφήνουμε για όση περισσότερη ώρα μπορούμε. Στην ουσία, όσο πιο πολύ μείνουν μέσα στο λάδι τα αρωματικά τόσο πιο αρωματισμένο θα γίνει. Όταν είμαστε έτοιμοι να μαγειρέψουμε σουρώνουμε τα αρωματικά τα οποία τα πολτοποιούμε στο μούλτι και κρατάμε το «αρωματισμένο» λάδι για το μαγείρεμα.
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το χυμό λεμονιού με το μέλι και τη μουστάρδα και την πάπρικα.
Ρίχνουμε το «αρωματισμένο» λάδι σε ένα ρηχό τηγάνι και μόλις κάψει (στο 7) βάζουμε τις γαρίδες, τις οποίες γυρνάμε προσεχτικά για να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Μόλις είναι έτοιμες οι γαρίδες ρίχνουμε το πρώτο μείγμα (σκόρδο-μαϊντανός-δεντρολίβανο) μαζί με αλατοπίπερο και ανακατεύουμε προσεχτικά. Μετά από 2 λεπτάκια ρίχνουμε και το δεύτερο μείγμα (λεμόνι-μέλι-μουστάρδα-πάπρικα), ανακατεύουμε για άλλα 2 λεπτά και το φαγητό μας είναι έτοιμο. Σερβίροντας τις γαρίδες τις πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου