Μπρουσκέτες με χταπόδι
Χρόνος προετοιμασίας: 10΄, Χρόνος παρασκευής: 1 ώρα
ΥΛΙΚΑ (για 8 άτοαμ)
1 κιλό χταπόδι
½ κιλό ντοματίνια
8 φέτες ψωμί
400γρ. μαύρες ελιές
1 κ.σ. κάππαρη
1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι μαϊντανός
1 κ.γ. πάπρικα σκόνη
1 ½ φλιτζ. τσαγιού λευρκό κρασί
500ml νερό
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
Προετοιμασία υλικών:
· καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτι το χταπόδι
· βγάζουμε τα κουκούτσια από τις ελιές και τις κόβουμε σε ροδέλες
· κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση
· ξεπλένουμε την κάππαρη για να την ξαρμυρίσουμε
· ψιλοκόβουμε τα φυλλαράκια του μαϊντανού
· αφήνουμε το σκόρδο με τη φλούδα του
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τα κομμάτια του χταποδιού, και το σκόρδο, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στο 7 και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά. Δεν προσθέτουμε νερό γιατί το χταπόδι θα βγάλει τα υγρά του. Μετά το 20λεπτό, πετάμε το σκόρδο και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τις ελιές, την κάππαρη, τα ντοματίνια, την πάπρικα και τα ¾ από τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τέλος σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το νερό και μαγειρεύουμε για περίπου 40 λεπτά με ανοιχτό καπάκι. Το ζητούμενο είναι να σωθούν τελείως τα υγρά.
Ταυτόχρονα ψήνουμε στο γκριλ τις φέτες του ψωμιού μας μέχρι να ροδίσουν. Τέλος σερβίρουμε πάνω στις ξεροψημένες φετούλες το μαγειρεμένο χταπόδι και πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου