Μήλα γεμιστά με κεμπάπ

 Υλικά (για 4 άτομα)
4 μεγάλα κόκκινα μήλα
400γρ. κιμά (μισό πρόβειο, μισό μοσχαρίσιο)
1 μέτριο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.γ. σουμάκι
1 κ.γ. πάπρικα
½ κ.γ. μπούκοβο σε σκόνη
αλάτι-πιπέρι

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
Προετοιμασία υλικών:
·       περνάμε το κρεμμύδι από τον τρίφτη
·       λιώνουμε το σκόρδο στην πρέσα
·       κόβουμε τα μήλα στη μέση και τα αδειάζουμε προσεχτικά ή με το ειδικό εργαλείο, ή με ένα μαχαιράκι. Πρέπει να προσέχουμε να αφήσουμε λίγο από τη λευκή σάρκα του μήλου και να μην το τρυπήσουμε.
·       λαδώνουμε ελαφρώς το εσωτερικό των μήλων

Την «ψίχα» του μήλου που απομακρύναμε την ψιλοκόβουμε και τη βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά μας και τα ζυμώνουμε όλα μαζί. Με το μείγμα που θα προκύψει γεμίζουμε το εσωτερικών των μήλων μας. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180, στρώνουμε τα μήλα σ’ ένα ταψί και ψήνουμε για 45 περίπου λεπτά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις