Πράσα στην κατσαρόλα με κιμά
Χρόνος προετοιμασίας: 5΄, Χρόνος παρασκευής: 25΄
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
1 κιλό μέτρια πράσα
2 μέτρια καρότα
250γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
1 κ.γ. ζάχαρη
1 ½ κ.γ. αλάτι
3 ολόκληρα ντοματάκια από κονσέρβα
150ml ελαιόλαδο
1 κ.γ. πάπρικα (καυτερή ή γλυκιά, ανάλογα με τα γούστα μας)
½ κ.γ. πιπέρι
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
Προετοιμασία υλικών:
- κόβουμε σε ροδέλες των 3 εκ. το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος των πράσων
- κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες των 3 εκ.
- βάζουμε στο μούλτι τα ντοματάκια με το χυμό τους και τα πολτοποιούμε
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε τα πράσα και τα καρότα μαζί με τον κιμά τον οποίο προσπαθούμε να «κομματιάσουμε» όσο γίνεται με μια κουτάλα. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το αλάτι, και προσθέτουμε τα πολτοποιημένα ντοματάκια και το ελαιόλαδο. Ανάβουμε το μάτι σε πολύ δυνατή φωτιά, και ένα λεπτό αφού αρχίσει το άχνισμα του υγρού κατεβάζουμε τη φωτιά σε χαμηλή ένταση (στο 3 ή 4 για κουζίνες με διαβάθμιση μέχρι το 9 και στο 1 για διαβάθμιση μέχρι το 3) και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά με κλειστό το καπάκι.
Προσθέτουμε 200ml νερό και ανακινούμε την κατσαρόλα. Ανεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι να απορροφηθεί όλο το νερό και τα υλικά να μείνουν με το λάδι τους.
Τέλος, βγάζουμε το καπάκι και πασπαλίζουμε με την πάπρικα και το πιπέρι.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου