Αραβική πίτα με πέστροφα, αγγούρι και κάππαρη
Χρόνος προετοιμασίας 20΄
ΥΛΙΚΑ (για 2 πίτες)
2 μεγάλες αραβικές πίτες
180γρ. καπνιστή πέστροφα
1 αγγούρι
1 ½ κ.σ. κάππαρη
2 κ.σ. φύλλα δυόσμου
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
1 ½ κ.γ. μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Καθαρίζουμε το αγγούρι, το κόβουμε σε λεπτά μπαστουνάκια και αφαιρούμε τα σπόρια του. Βάζουμε τα μπαστουνάκια να μαριναριστούν σ’ ένα μπολ με λεμόνι και αλάτι. Μετά από περίπου 10 λεπτά στραγγίζουμε τα αγγουράκια από τη μαρινάρα τους και τα βάζουμε σε ένα άλλο μπολάκι προσθέτοντας την κάππαρη, το ελαιόλαδο και πιπεράκι και τα ανακατεύουμε. Τέλος ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη μουστάρδα και με το μείγμα αυτό αλείφουμε τις αραβικές πίτες. Από πάνω βάζουμε τα κομμάτια της πέστροφας, ρίχνουμε λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού και τελειώνουμε με το μείγμα των αγγουριών. Τυλίγουμε τις αραβικές πίτες σε σφιχτό ρολό, τις καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και τις βάζουμε για λίγο στο ψυγείο. Όταν θα τις σερβίρουμε μπορούμε να τις κόψουμε στη μέση ή σε μικρότερα κομμάτια (για μπουφέ) και θα χρειαστούμε οδοντογλυφίδες για να παραμείνουν σφιχτοτυλιγμένες.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου