Φιλέτο σολομού με κρούστα μπαχαρικών
Χρόνος προετοιμασίας 20΄, Χρόνος παρασκευής: 30΄
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
για το σολομό
4 φιλέτα σολομού, χωρίς το δέρμα
1 κ.γ. κάρι
1 κ.γ. σπόροι γλυκάνισου, κοπανισμένοι
1 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
μαύρο σουσάμι
αλάτι, πιπέρι
για τον πουρέ κουνουπιδιού
250 γρ. κουνουπίδι
3 μέτριες πατάτες καθαρισμένες
1 φλιτζ. τσαγιού γάλα φρέσκο
αλάτι, πιπέρι
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
Σολομός: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220. Βρέχουμε ελαφρώς την επιφάνεια των φιλέτων με λίγο νερό και τα πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά. Στη συνέχεια τα πασπαλίζουμε με το μείγμα των μπαχαρικών μας και τελειώνουμε με το μαύρο σουσάμι. Σε ένα ταψάκι βάζουμε νερό ίσα να σκεπάσει τον πυθμένα και τοποθετούμε τα φιλέτα του σολομού πάνω στη σχάρα του γκριλ που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε δυνατό γκριλ μέχρι για 10 περίπου λεπτά από τη μία πλευρά και 7 από την άλλη.
Σάλτσα από σπαράγγια: Καθαρίζουμε τα σπαράγγια (αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκα) κόβοντας τα χοντρά κοτσάνια. Τα βράζουμε σε άφθονο νερό για 4-5 λεπτά και τα σουρώνουμε. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε ελαφρώς το γάλα με το βούτυρο. Βάζουμε τα σπαράγγια στο μπλέντερ, προσθέτουμε το horseradish, το χλιαρό μείγμα γάλακτος-βουτύρου και το αλατοπίπερο και τα πολτοποιούμε.
Πουρές κουνουπιδιού: Βράζουμε το κουνουπίδι και τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Πετάμε το νερό και ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα το κουνουπίδι, τις πατάτες, το γάλα και με τη βοήθεια του ραβδομπλέντερ τα πολτοποιούμε. Τελειώνουμε με το αλατοπίπερο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου