Καλαμαράδα

Χρόνος προετοιμασίας: 20΄, Χρόνος παρασκευής: περίπου 10΄

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
400 γρ. καλαμαράκια
50ml ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
λίγη γλυκιά και λίγη καυτερή πάπρικα
3 ώριμες ντομάτες
αλάτι και λίγο πιπέρι
3-4 κλωνάρια φρέσκου βασιλικού

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
Προετοιμασία υλικών:
  • καθαρίζουμε τα καλαμαράκια, τα κόβουμε σε λεπές ροδέλες και τα σκουπίζουμε πολύ καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας 
  • λιώνουμε στην πρέσα τις σκελίδες σκόρδου
  • ξεφλουδίζουμε τις ντομάτε, τις ψιλοκόβουμε και πετάμε τα σποράκια τους
  • ψιλοκόβουμε τα φυλλαράκια του βασιλικού
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε πολύ δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για 10 δευτερόλεπτα, μέχρι να σκορπίσει το άρωμά του, αλλά να μην προλάβει να ροδίσει. Ρίχνουμε αμέσως τις πάπρικες ανακατεύουμε μία φορά και αμέσως ρίχνουμε τις ντομάτες και λίγο αλάτι. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα, πάντα σε πολύ δυνατή φωτιά, το πολύ για περίπου 7-8 λεπτά , ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να σωθούν τελείως τα υγρά της σάλτσας. Ρίχνουμε αμέσως τις ροδέλες του καλαμαριού και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, ίσα να μαλακώσουν, ανακινώντας ενδιάμεσα το τηγάνι για να ανακατευτούν. Δοκιμάζουμε αν είναι έτοιμα και αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε στο φαγητό το βασιλικό, προσθέτουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως. Η καλαμαράδα μας ταιριάζει πολύ με ένα απλό πιλάφι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις