Φέτες σφυρίδας με κολοκυθάκια
Χρόνος προετοιμασίας: 10΄, Χρόνος παρασκευής: 20΄
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
4 φέτες σφυρίδας περίπου 200-250γρ
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
6 μεσαία κολοκυθάκια
2 σφηνάκια λευκό κρασί
3 κου. σούπας φυλλαράκια μαϊντανού ψιλοκομμένα
αλάτι, πιπέρι
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
Λαδώνουμε με τα χέρια μας τι φέτες του ψαριού με το μισό από το λάδι μας, τις αλατοπιπερώνουμε και τις ψήνουμε σε δυνατό γκριλ για 5-6 λεπτά από τη μία και 3-4 λεπτά από την άλλη. Έτσι αποφεύγουμε το στέγνωμα του ψαριού.
Χρησιμοποιώντας μαντολίνο, ή το μαχαιράκι του μπλέντερ μας που κόβει ροδέλες, κόβουμε τα κολοκυθάκια (με αυτόν τον τρόπο αποφεύγουμε τα χοντροκομμένα κομμάτια που θα απορροφήσουν πολύ λάδι στη διάρκεια του τηγανίσματος). Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε στο υπόλοιπο λάδι τα κολοκυθάκια-ροδέλες σε δυνατή φωτιά και μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, σβήνουμε με το λευκό κρασί. Τα αφήνουμε 4-5 λεπτά να μαγειρευτούν και στο τέλος προσθέτουμε λίγο αλάτι, το πιπέρι και το μαϊντανό.
Σερβίρουμε τις φέτες σφυρίδας παρέα με τα κολοκυθάκια.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου