Ομελέτα φούρνου με καρότα
Χρόνος προετοιμασίας: 15΄, Χρόνος παρασκευής: περίπου 20΄
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
8 αυγά
2 μέτρια καρότα
1 μέτριο κρεμμύδι
150γρ. φέτα
150γρ. γραβιέρα
½ ματσάκι άνηθος
1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
1/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας,(ή 1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο)
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
Προετοιμασία υλικών:
- τρίβουμε τα καρότα
- κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτά φετάκια
- θρυμματίζουμε τη φέτα με τα χέρια μας
- τρίβουμε τη γραβιέρα
- απομακρύνουμε τα κοτσάνια του άνηθου και ψιλοκόβουμε τα φύλλα του
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με τα καρότα για 4 λεπτά, ανακατεύοντας ενδιάμεσα. Τα σβήνουμε με τη σάλτσα σόγιας ή το μπαλσάμικο, ανακατεύουμε για 2 λεπτά και τα αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ για να κρυώσουν λίγο. Χτυπάμε τα αυγά με ένα σύρμα μέχρι να αφρατέψουν. Στο μπολ με το μείγμα καρότα-κρεμμύδια, προσθέτουμε τα τυριά (γραβιέρα και φέτα), τα αρωματικά, τα χτυπημένα αυγά, και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα πυρέξ. Ψήνουμε στη δεύτερη σχάρα από τον πάτο του φούρνου για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η ομελέτα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου