Κοτόπουλο με σέσκουλα

 Χρόνος προετοιμασίας: 20΄, Χρόνος παρασκευής: 30΄

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
500γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου 
1 ½ κιλό σέσκουλα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 σκελίδες σκόρδου
λίγο μοσχοκάρυδο
100ml λευκό κρασί
1 κονσέρβα ολόκληρο ντοματάκι
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
Προετοιμασία υλικών:
  • κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές, ή ζητάμε από τον κρεοπώλη να κάνει αυτή τη δουλειά για εμάς
  • πλένουμε τα σέσκουλα και κόβουμε τα χοντρά κοτσάνια τους
  • ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • κόβουμε το σκόρδο σε λεπτά φετάκια
  • ψιλοκόβουμε τα ντοματάκια
Χρησιμοποιούμε μια βαθιά κατσαρόλα που τη γεμίζουμε κατά τα ¾ με νερό και μόλις βράσει ρίχνουμε αλάτι και στη συνέχεια βουτάμε τα σέσκουλα που τα αφήνουμε να ζεματιστούν για 4 περίπου λεπτά. Δε χρειάζεται παραπάνω γιατί θα ακολουθήσει το μαγείρεμα και τα σέσκουλα γίνονται πολύ γρήγορα.
Πλένουμε τις μπουκιές του κοτόπουλου, τις στεγνώνουμε και τις αλατοπιπερώνουμε. Στην ίδια κατσαρόλα που χρησιμοποιήσαμε για τα σέσκουλα (αφού βέβαια απομακρύναμε εντελώς τα υγρά), ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου έως ότου ασπρίσουν από όλες τις πλευρές. Αμέσως μετά προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και τρίβουμε λιγάκι μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε τα υλικά μας για 2-3 λεπτά μέχρι να αναδυθούν τα αρώματα και σβήνουμε με το κρασί. Στο τέλος προσθέτουμε τα ζεματισμένα σέσκουλα και την κονσέρβα ντοματάκι. Κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας μας και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά. Αν δεν σας αρέσουν τα πολλά ζουμάκια μπορείτε το τελευταίο 5λεπτο να αυξήσετε την ένταση στης φωτιάς και να αφήσετε ανοιχτό το καπάκι για να εξατμιστεί το περιττό υγρό. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις