Κοτόπουλο κινέζικο


Χρόνος προετοιμασίας: 15΄, Χρόνος μαγειρέματος: 20΄

Κοτόπουλο κινέζικο
2 στήθη κοτόπουλο φιλέτα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 σκελίδες σκόρδου
1 μέτριο καρότο
½ κ.γ. τζίντζερ φρέσκο (τριμμένο)
1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
½ κ.σ. ξίδι
½ φλιτζ. τσαγιού νερό
στη μύτη του κουταλιού ζάχαρη
ελάχιστο τσίλι σκόνη
½ κ.γ. σκόνη κόλιανδρου
4 κ.σ. σησαμέλαιο
αλάτι πιπέρι

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
Προετοιμασία υλικών:
  • πλένουμε καλά τα φιλέτα του κοτόπουλου, τα στεγνώνουμε και τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες πάχους περίπου όσο ο δείκτης μας
  • κόβουμε σε λεπτές ροδέλες τα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • κόβουμε σε μικρά φετάκια τις σκελίδες του σκόρδου
  • τρίβουμε το καρότο και το τζίντερ
Αφού έχουμε ετοιμάσει όλα τα υλικά μας, ζεσταίνουμε το σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε (είναι προτιμότερο το γουόκ, αλλά αν δεν έχουμε μπορούμε να μαγειρέψουμε σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι), και ρίχνουμε το σησαμέλαιο. Μόλις αυτό ζεσταθεί ρίχνουμε σταδιακά τις λωρίδες του κοτόπουλου έως ότου ροδίσουν και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλο το κοτόπουλο. Στη συνέχεια ρίχνουμε στο σκεύος μας όλο το τηγανισμένο κοτόπουλο μαζί με τα υπόλοιπα υλικά μας με την ακόλουθη σειρά: κρεμμυδάκια-τζίντζερ-σκόρδο-καρότο και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για να σοταριστούν καλά. Συνεχίζουμε με τη σάλτσα σόγιας, το ξίδι, τη ζάχαρη, το αλατοπίπερο, το τσίλι, τον κόλιανδρο και το νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτάκια ανακατεύοντας συνεχώς. Μπορούμε να συνδυάσουμε το κοτοπουλάκι μας με ρύζι μπασμάτι.

Tip:
Δεν πρέπει να μπουκώσουμε το σκεύος μας με τα κομμάτια του κοτόπουλου, γιατί από τα ζουμιά που θα βγάλουν θα προκύψει βράσιμο και όχι τηγάνισμα που είναι το επιθυμητό. Για να το αποφύγουμε αυτό θα πρέπει να μαγειρέψουμε το κοτόπουλο σε δόσεις.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις