Γεμιστά μανιτάρια με απάκι και σπανάκι


Χρόνος προετοιμασίας: 40΄, Χρόνος παρασκευής: 40΄

ΥΛΙΚΑ (για 8 μανιτάρια)
8 μεγαλούτσικα μανιτάρια πορτομπέλο
500γρ. σπανάκι καθαρισμένο (ή 700γρ. ακαθάριστο αν χρησιμοποιούμε τις λαϊκές)
2 κ.σ. μαϊντανός
1/2 κ.γ. μαραθόσπορος
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κ.σ. κονιάκ ή ουίσκι
8 φέτες απάκι ή λούτζα (προτιμότερη είναι η λούτζα, που μπορούμε να βρούμε πιο εύκολα σε φέτες)
130γρ. κατσικίσιο τυρί
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
Προετοιμασία υλικών:
  • Αφαιρούμε με το χέρι μας το ποδαράκι των μανιταριών και ξεφλουδίζουμε (πάλι με το χέρι μας) την εξωτερική τους επιφάνεια (ουσιαστικά ξεκινάμε από την πλευρά των πτυχώσεων και κατευθυνόμαστε προς το καπέλο).
  •  Ψιλοκόβουμε τα ποδαράκια των μανιταριών
  • ψιλοκόβουμε το απάκι (ή τη λούτζα)
  • καθαρίζουμε και χοντροκόβουμε το σπανάκι
  • ψιλοκόβουμε τα φυλλαράκια του μαϊντανού
  • κοπανίζουμε το μαραθόσπορο
  • κόβουμε σε λεπτές ροδέλες τα φρέσκα κρεμμυδάκια
Αχνίζουμε το σπανάκι, δηλαδή το ρίχνουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα που την έχουμε ζεστάνει καλά. Δεν προσθέτουμε καθόλου λάδι στην κατσαρόλα, ούτε νερό γιατί το σπανάκι θα βγάλει τα υγρά του. Μόλις μαραθεί το σπανάκι τότε ρίχνουμε το ελαιόλαδο και στη συνέχεια προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μαραθόσπορο, τα μπαστουνάκια των μανιταριών και το μαϊντανό και τα σοτάρουμε για περίπου 6 λεπτά.
Σβήνουμε με το αλκοόλ που θα χρησιμοποιήσουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 4 λεπτάκια (τόσο περίπου θα χρειαστούμε για να εξατμιστούν τα υγρά του μείγματός μας), και στο τέλος ρίχνουμε αλάτι-πιπέρι με μέτρο γιατί τόσο το αλλαντικό μας όσο και το τυρί που θα χρησιμοποιήσουμε είναι αρκετά αλμυρά.

Γεμίζουμε το εσωτερικό των μανιταριών με το μείγμα μας, το καλύπτουμε με τις φέτες του αλλαντικού και τελειώνουμε με το τυρί. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στου 180 και ψήνουμε τα μανιτάρια μας για περίπου 25 λεπτάκια. Είναι έτοιμα όταν το τυρί επάνω τους έχει λιώσει.

Tip
Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε λαδόκολλα στο ταψί που θα βάλουμε τα μανιτάρια μας για να αποφύγουμε το τρίψιμο!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις