Μοσχάρι ριγανάτο

Χρόνος προετοιμασία: 10΄, Χρόνος παρασκευής: 1 ½-2 ώρες

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
1.200γρ. μοσχάρι από κιλότο
150ml ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδου
6 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη, ή 1 κ.σ. ρίγανη του βουνού τριμμένη
1 λεμόνι
500ml χλιαρό νερό
αλάτι, πιπέρι

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
Προετοιμασία υλικών:
  • κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια
  • κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτά φετάκια
  • λιώνουμε στην πρέσα το σκόρδο
  • κόβουμε μόνο τα φύλλα από τη φρέσκια ρίγανη
  • στύβουμε το λεμόνι
Ζεσταίνουμε καλά μια φαρδιά κατσαρόλα και ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα κομμάτια του μοσχαριού και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να ξεκολλάνε εύκολα από το σκεύος. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα και από την άλλη πλευρά μέχρι να να ροδίσουν ομοιόμορφα.
Ρίχνουμε το κρεμμύδια με το αλατοπίπερο και σοτάρουμε για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε και το σκόρδο και το σοτάρουμε για μερικά δευτερόλεπτα. Συνεχίζουμε με τη ρίγανη και το χυμό λεμονιού και μετά από 1 λεπτό ρίχνουμε το νερό, ελέγχουμε να καλύπτει τα κομμάτια κατά τα 2/3 τουλάχιστον και μαγειρεύουμε μέχρι να πάρει μια βράση. Αμέσως χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για περίπου 1 ½ ώρα, μέχρι το κρέας να μαλακώσει πολύ καλά και η σάλτσα να δέσει. Αν χρειαστεί, μπορούμε προσθέτουμε ζεστό νερό κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
Μπορούμε να συνοδεύσουμε το μοσχάρι μας με ζυμαρικά ή ρύζι.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις