Γεμιστά κεφτεδάκια με φέτα
Χρόνος προετοιμασίας: 30΄, Χρόνος παρασκευής 30΄
ΥΛΙΚΑ (για περίπου 30 κεφτεδάκια)
800γρ. χοιρινός κιμάς
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
1 αυγό
30ml ελαιόλαδο
½ κ.γ. σκόνη κύμινο
½ κ.γ. σκόνη κόλιανδρο
½ κ.γ. πιπέρι καγιέ
αλάτι-πιπέρι
350γρ. φέτα (καλύτερα μαλακή)
¾ φλιτζ. τσαγιού πολέντα για το πανάρισμα (διαφορετικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φρυγανιά τριμμένη)
ελαιόλαδο που θα χρησιμοποιήσουμε στο τηγάνισμα
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
Προετοιμασία υλικών:
- τρίβουμε στον τρίφτη (ή μούλτι) το κρεμμύδι
- πατάμε τη φέτα με το πιρούνι για να τη λιώσουμε
Σ’ ένα βαθύ μπολ βάζουμε τον κιμά μαζί με τα μπαχαρικά (αλάτι, πιπέρι, πιπέρι καγιέν, κύμινο, κόλιανδρο), το τριμμένο κρεμμύδι, το αυγό και τα 30ml ελαιόλαδο και τα ζυμώνουμε καλά. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες. Μετά τις 2 ώρες βγάζουμε το μείγμα του κιμά από το ψυγείο και παίρνουμε μικρές ποσότητες (όσο ένα μπαλάκι του πινγκ-πονγκ) τις δουλεύουμε με τα χέρια μας σχηματίζοντας ένα μικρό στρογγυλό πιτάκι, βάζουμε στο κέντρο του μισό κουταλάκι του γλυκού από την λιωμένη φέτα και διπλώνουμε το πιτάκι μας. Δουλεύοντας το απαλά το μετασχηματίζουμε σε μια μικρή μπαλίτσα. Όταν τελειώσουμε με τα υλικά μας (κιμάς-φέτα) πανάρουμε τα κεφτεδάκια μας με την πολέντα ή την τριμμένη φρυγανιά.
Χρησιμοποιούμε ένα βαθύ τηγάνι, το γεμίζουμε περίπου μέχρι τη μέση με ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει σε δυνατή φωτιά. Μόλις το λάδι μας ετοιμαστεί ρίχνουμε τα κεφτεδάκια που τα τηγανίζουμε για 6-7 λεπτά (ή μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα). Όταν ετοιμαστούν τα εναποθέτουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας,
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου