Ομελέτα με βλίτα


Χρόνος ετοιμασίας: 10΄, Χρόνος παρασκευής: περίπου 10΄

ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα)
1 φλιτζ. τσαγιού βλίτα
4 αυγά
2 κουτ.σούπας γάλα
2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδου 
1 μεσαίου μεγέθους ντομάτα, ή 10 περίπου ντοματίνια
½ φλιτζ.τσαγιού φέτα (ή άλλο λευκό τυρί)
½ κουτ.γλυκού ξερός δυόσμος ή ξερή ρίγανη, τριμμένα
αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Προετοιμασία υλικών:
  • Καθαρίζουμε και βράζουμε τα βλίτα.
  • Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, ή αν θέλουμε το βάζουμε στην πρέσα σκόρδου
  • Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε την ντομάτα σε μέτρια κομμάτια. Αν χρησιμοποιήσουμε ντοματίνια καλύτερα είναι να τα ζουλήξουμε με τα χέρια μας την ώρα που τα ρίχνουμε στο τηγάνι, για να βγάλουν τα υγρά τους.
  • Κομματιάζουμε τη φέτα με τα χέρια μας
Σε ένα μπολάκι χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, αλάτι και πιπέρι. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και όταν κάψει, ρίχνουμε το σκόρδο, το σοτάρουμε για 2 λεπτάκια και ρίχνουμε τα βλίτα, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε μια-δυο φορές και προσθέτουμε τα κομμάτια της ντομάτας ή τα ντοματίνια που ζουλάμε εκείνη την ώρα με τα χέρια μας για να βγάλουν τα υγρά τους. Όταν σωθούν τα υγρά στο τηγάνι μας αδειάζουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σ’ ένα πυρέξ, το περιχύνουμε με τα χτυπημένα με το γάλα αυγά και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και το μυρωδικό που θα επιλέξουμε να χρησιμοποιήσουμε (το τρίβουμε με τα χέρια μας επιτόπου), και αφήνουμε την ομελέτα να ψηθεί για 20 περίπου λεπτά, (ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της και να μην φαίνονται υγρά στο πυρέξ.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις