Μοσχάρι στην κατσαρόλα με μήλα και μπίρα

Χρόνος ετοιμασίας: 20΄, Χρόνος παρασκευής: περίπου 2 ώρες


ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
1.200γρ. μοσχάρι από ελιά
50ml ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 καρότα
3 κουτ.σούπας μέλι
2 κουτάκια μπίρα
150ml νερό
6 μεγάλα κόκκινα μήλα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ
Προετοιμασία των υλικών:
  • Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια τύπου μπουκιάς.
  • Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα σε αρκετά λεπτές ροδέλες.
  • Καθαρίζουμε τα μήλα, αφαιρούμε τα κουκούτσια τους και τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
Ζεσταίνουμε μια μεγάλη και φαρδιά κατσαρόλα αρκετά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το λάδι, και τα κομμάτια του κρέατος και τα σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να ξεκολλάνε εύκολα. Τα γυρίζουμε και τα σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά ακόμα, μέχρι να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά ακόμη, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μέλι. Μετά από 1-2 λεπτά ρίχνουμε την μπίρα, το νερό, το αλάτι και το πιπέρι και μόλις το φαγητό μας πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1½ ώρα. Συνεχίζουμε με την προσθήκη των μήλων, και μαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά περίπου, μέχρι τα μήλα να μαλακώσουν, αλλά να μη λιώσουν. Το φαγητό μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Συνοδευτικό: Θα ταίριαζε πολύ ένα λευκό ρύζι, ή ένας πουρές πατάτας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις