Πράσα με καβουρμά

Τι θα χρειαστούμε:
4 πράσα (το τρυφερό τους μέρος)
3 ώριμες ντομάτες (ή 1 κουτάκι ντοματάκι)
3 φέτες καβουρμά
ελάχιστο ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
2 δαφνόφυλλα

Πως θα το μαγειρέψουμε:
Καθαρίζουμε τα πράσα από τα εξωτερικά τους φύλλα και τα κόβουμε σε ροδέλες του 1 περίπου εκατοστού. Σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε τόσο ελαιόλαδο όσο να καλυφθεί ο πάτος και ρίχνουμε τα κομμένα πράσα. Προσέχουμε να ρυθμίσουμε τη θερμοκρασία περίπου στο 6 για να αποφύγουμε το «τηγάνισμα» των πράσων. Προσθέτουμε τα ντοματάκια κονσέρβα (ή τις φρέσκες τριμμένες ντομάτες), τα δαφνόφυλλα, το αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το άχνισμα μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα. Όταν το φαγητό «πιει» όλο σχεδόν το ζουμάκι του απομακρύνουμε τα δαφνόφυλλα και το αδειάζουμε σ’ ένα πυρέξ. Πάνω από τα πράσα ρίχνουμε τις φέτες του καβουρμά που έχουμε κομματιάσει με τα χέρια μας και ψήνουμε στους 180°C μέχρι να ροδίσει ο καβουρμάς (περίπου 15 λεπτά). Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να δημιουργήσετε σε λίγο χρόνο ένα καινούργιο φαγητό με υλικά που συνήθως τα αγοράζετε για άλλους λόγους (πράσα για πίτα ή πρασόρυζο) και καβουρμά για σαχανάκι ή μεζέ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις