Τούρτα παγωτού της Δέσποινας

Τι θα χρειαστούμε:
4 αυγά (χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια)
½ πακέτο σαβαγιάρ
1 μόρφατ (αυτή στο τενεκεδένιο κουτάκι)
1 ποτήρι νερού άχνη ζάχαρη
2 κουβερτούρες
1 ποτήρι κρύο γάλα
1 φλυτζανάκι του τσαγιού λικέρ βύσσινο
1 φόρμα κέικ που το στεφάνι της κουμπώνει

Πως το φτιάχνουμε:
Αρχικά χτυπάμε στο μίξερ τη μόρφατ με την άχνη μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα. Χωρίζουμε το μείγμα μας σε 2 ποτήρια και το ένα το κρατάμε στο ψυγείο και στο άλλο προσθέτουμε τους 4 κρόκους και το χτυπάμε πάλι στο μίξερ για λίγο μέχρι να πάρει ένα ομοιόμορφο υποκίτρινο χρώμα.
Στη συνέχεια βουτάμε ένα-ένα τα σαβαγιάρ σ’ ένα μπολ που έχουμε προσθέσει το γάλα και το λικέρ βύσσινο προσέχοντας να τα βγάζουμε αμέσως για να μη μαλακώσουν πολύ. Τοποθετούμε τα σαβαγιάρ στον πάτο της φόρμας κέικ καθώς και περιμετρικά κόβοντας τα στη μέση προσέχοντας πάντα το ημικύκλιο να κοιτάει προς τα επάνω και η «κουμπαριστή» του πλευρά προς τα έξω. Αδειάζουμε στον πάτο της φόρμας μας το μείγμα του πρώτου ποτηριού (μόρφατ-άχνη-κρόκους) και το τοποθετούμε στην κατάψυξη.
Μετά από 4-5 ώρες βγάζουμε το ποτήρι που είχαμε αφήσει στο ψυγείο και προσθέτουμε τα χτυπημένα 4 ασπράδια καθώς και τη λειωμένη κουβερτούρα. Το μείγμα αυτό το προσθέτουμε πάνω από το αρχικό στη φόρμα μας και το ξανατοποθετούμε στην κατάψυξη.
Μπορούμε να τη σερβίρουμε ως έχει ή με σπασμένα καρύδια ή ακόμα καλύτερα με καραμελωμένα αμύγδαλα.

** Το κούμπωμα στο στεφάνι της φόρμας είναι αυτό που βοηθάει να σερβιριστεί η τούρτα μας χωρίς να χαλάσει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις