Πατατόσουπα
Χρόνος προετοιμασίας: περίπου 1 ώρα, Χρόνος παρασκευής: 35΄
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
500γρ. πατάτες
400γρ. καρότα
2 μέτρια κεφάλια σκόρδου
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
1 κ.σ. φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι
500ml νερό ή ζωμός κότας
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ:
Ξεκινάμε με την προετοιμασία των υλικών μας:
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια και τις κρατάμε σ’ ένα μπολ.. Καθαρίζουμε τα καρότα μας και τα κόβουμε σε πολύ λεπτές ροδέλες (γιατί το καρότο μαγειρεύεται πιο δύσκολα από την πατάτα). Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι μας και τα φυλλαράκια του θυμαριού.
Ξεκινάμε με το σκόρδο γιατί είναι και το πιο χρονοβόρο στη συνταγή μας. Βάζουμε ολόκληρα τα κεφάλια του σκόρδου στο φούρνο και τα ψήνουμε στους 180 για 45 λεπτά. Μόλις κρυώσουν τα κόβουμε στη μέση και πιέζοντας τις σκελίδες παίρνουμε μόνο τη μαλακή τους σάρκα.
Χρησιμοποιούμε μια μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα και την αφήνουμε για λίγο να κάψει σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, χαμηλώνουμε τη φωτιά (στο 7) και συνεχίζουμε με τη σάρκα του σκόρδου, τις ροδέλες του καρότου και τέλος τις πατάτες. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά και ρίχνουμε το νερό (ή το ζωμό). Μόλις το μείγμα μας βράσει, χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς (στο 5) και μαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και με τη βοήθεια του ραβδομπέντερ δίνουμε στη σούπας μας μια υπέροχη κρεμώδη υφή. Κατά το σερβίρισμα γαρνίρουμε τα πιάτα μας με λίγο θυμάρι.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου