Καροτόσουπα

Χρόνος προετοιμασίας: περίπου 10΄, Χρόνος παρασκευής: περίπου 45΄

Τι θα χρειαστούμε:
8μέτρια καρότα
3 μεγάλες πατάτες  ακαθάριστες
3 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
1 λίτρο ζωμός λαχανικών ή νερό
2 φλιτζάνια τσαγιού λευκό κρασί
8 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
½ κουτ.σούπας κάρι
αλάτι & πιπέρι

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ:
Ξεκινάμε με την προετοιμασία των υλικών μας:
Χοντροκόβουμε τα καρότα και τα κρεμμύδια σε ροδέλες και πλενουμε τις πατάτες για να απομακρύνουμε τα χώματα.

Αραδιάζουμε σ’ ένα ταψί τα καρότα και τα κρεμμύδια και ρίχνουμε από πάνω τους το κρασί, το ελαιόλαδο το κάρυ και το αλατοπίπερο και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά στους 180° C. Πρέπει μετά το 30λεπτο να είναι μαλακά τα καρότα. Ταυτόχρονα, βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό και όταν κρυώσουν τις ξεφλουδίζουμε. *

Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα καρότα, τα κρεμμύδια και τις καθαρισμένες πατάτες μαζί με τα ζουμιά που έχουν μαζευτεί στο ταψί προσθέτοντας σταδιακά το ζωμό λαχανικών. Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπλέντερ σε μια κατσαρόλα και το βράζουμε για 10 λεπτά και προσθέτουμε (αν χρειαστεί) αλάτι και πιπέρι.

Μπορούμε αν θέλουμε να σερβίρουμε τη σούπα μας με καραμελωμένα λαχανικά. Ουσιαστικά θα σοτάρουμε στο τηγάνι (με λίγο ελαιόλαδο) λίγο τριμμένο τζίντζερ, λίγο περισσότερο τριμμένο καρότο και 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη.

*Tip:
Εφόσον θα βράσουμε τις πατάτες μας ολόκληρες είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε χύτρα για να ελαχιστοποιήσουμε το χρόνο μαγειρέματος. (μετά το σφύριγμα της βαλβίδας κατεβάζουμε στο 3 και αφήνουμε τη χύτρα στο μάτι για άλλα 20 λεπτά). Για όσες δεν χρησιμοποιούν χύτρα και θέλουν να πετύχουν τον ίδιο χρόνο μεαγειρέματος θα χρειαστεί να βράσουμε τις πατάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις