Ρεβιθάδα
Τι θα χρειαστούμε:
1 κιλό ρεβίθια (που θα μουλιάσουμε σε νερό με 1 κουτ.σούπας μαγειρική σόδα από το προηγούμενο βράδυ)
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε χοντρές φέτες
200 ml ελαιόλαδο
2 δαφνόφυλλα
Αλάτι-πιπέρι
Πως το μαγειρεύουμε:
Ξεπλένουμε τα ρεβίθια με άφθονο νερό. Τα βάζουμε σε μια γάστρα μαζί με τα κρεμμύδια, το λάδι, τα δαφνόφυλλα, το αλατοπίπερο και τόσο νερό ώστε να σκεπάζει ελαφρώς τα υλικά. Κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε τη ρεβιθάδα στους 130° C για 4-5 ώρες. Σκοπός μας είναι να χυλώσουν τα ρεβίθια. Στο σερβίρισμα της ρεβιθάδας θα μπορούσαμε να προσθέσουμε λιγάκι χυμό λεμονιού.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου