Κρεμμυδόσουπα
Τι θα χρειαστούμε:
5 κρεμμύδια λεπτοκομμένα
3 κουτ.σούπας φρέσκο βούτυρο
2 κουτ.σούπας αλεύρι
2 λίτρα ζωμός κότας πολύ ζεστός ή 1 λίτρο νερό+ 1 λίτρο γάλα
Αλάτι/πιπέρι
Πως θα το μαγειρέψουμε:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το φρέσκο βούτυρο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Για να μην καούν προσέχουμε η θερμοκρασία της εστίας να είναι μέτρια (περίπου 6-7). Μόλις τα κρεμμύδια αρχίζουν να μαλακώνουν και να γίνονται γυαλιστερά ρίχνουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να ψηθεί και το αλεύρι. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον βραστό ζωμό (ή το νερό με το γάλα), αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε για 25 λεπτά. Για μια βελούδινη υφή μπορούμε αφού απομακρύνουμε το σκεύος από τη φωτιά να χρησιμοποιήσουμε το ραβδομπλέντερ για πολτοποίηση.
Σερβίρουμε την κρεμμυδόσουπα και μπορούμε να τη συνοδέψουμε με φέτες μπαγκέτας που θα έχουμε ψήσει στο γκριλ ραντισμένες με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλισμένες με τριμμένη γραβιέρα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου