Κοτόπουλο με λάχανο τουρσί
Τι θα χρειαστούμε:
1 μεγάλο χωριάτικο κοτόπουλο
1 1/2 κιλό λάχανο τουρσί
1 πιπεριά κόκκινη
1 κόκκινο πιπέρι
2 ντομάτες ώριμες
2 κουτ.σούπας λάδι
3 κουτ.σούπας φρέσκο βούτυρο
Πως θα το μαγειρέψουμε:
Ξαλμυρίζουμε την τουρσί αφήνοντάς την 3 ωρίτσες στο νερό. Στη συνέχεια την ξεπλένουμε καλά, τη στραγγίζουμε και την ψιλοκόβουμε. Ταυτόχρονα βράζουμε το κοτόπουλό μας σε νερό ίσα που να το καλύπτει χρησιμοποιώντας είτε απλή κατσαρόλα είτε χύτρα με τη γνωστή διαφορά στο χρόνο. Σε μια άλλη βαθιά κατσαρόλα σωτάρουμε το ψιλοκομμένο λάχανο τουρσί με το φρέσκο βούτυρο και το μαραίνουμε για αρκετή ώρα προσθέτοντας εν συνεχεία και τις τριμμένες ντομάτες. Όταν σωθούν τα υγρά του προσθέτουμε ζωμό από το βρασμένο κοτόπουλο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα του λάχανου το οποίο θα σταματήσει όταν το δούμε να χυλώνει και να μαλακώνει το λάχανο. Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε και τα καυτερά μας. Προσεχτικοί πρέπει να είμαστε με το αλάτι. Υπάρχει ενδεχόμενο να μη χρειαστεί να προσθέσουμε καθόλου αλάτι και αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσο πολύ ή όχι ξαλμυρίσαμε την τουρσί. Στο τέλος αδειάζουμε στο ταψί του φούρνου το μαγειρεμένο λάχανο, τοποθετούμε επάνω του τα κομμάτια του κοτόπουλου και ψήνουμε στους 200°C για ½ ώρα ή μέχρι να ροδίσει η κρούστα του κοτόπουλου.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου