Κολοκυθόσουπα με χωριάτικο λουκάνικο

Χρόνος προετοιμασίας: 20΄, Χρόνος παρασκευής: 40΄

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):
2 χωριάτικα λουκάνικα ~250γρ (κατά προτίμηση πικάντικα)
1 κιλό περίπου από το εσωτερικό μιας κολοκύθας κομμένη σε κύβους*
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 μεσαία καρότα
2 κουτ. σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
2 ½ φλιτζάνια τσαγιού γάλα
λίγο ελαιόλαδο (3 κουτ.σούπας)
1 κουτ.γλυκού κάρυ
1 κουτ.γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
αλάτι & πιπέρι


Προετοιμασία υλικών:
Αν δεν έχουμε πάρει έτοιμη κομμένη κολοκύθα, καθαρίζουμε το εξωτερικό της με το πίλερ και πολύ προσεχτικά την τεμαχίζουμε σε κύβους των 3 εκ. Απομακρύνουμε τυχόν πράσινα μέρη από τη μία πλευρά και τα σποράκια με τις ίνες από την άλλη.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε χοντρές ροδέλες και τα καρότα σε λεπτές ροδέλες.
Καθαρίζουμε με το πίλερ το τζίντζερ και το τρίβουμε.
Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες.
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ:
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε τις 3 κουταλιές τις σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το κάρυ, το μοσχοκάρυδο και το τριμμένο τζίντζερ. Μετά από κανά δυο γυρίσματα προσθέτουμε τα κυβάκια της κολοκύθας, τις ροδέλες καρότου και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά. Αμέσως μετά προσθέτουμε τα 2 ½ φλιτζάνια γάλα και μόνο σε περίπτωση που δεν καλυφθούν όλα τα υλικά μας προσθέτουμε λιγάκι νερό. Δεν ξεχνάμε το αλατοπίπερο (κατά βούληση).

Μόλις η σούπα αρχίζει να κοχλάζει κατεβάζουμε τη φωτιά (στο 4 για κουζίνες με κλίμακα 1-9 και στο 1 ½ για κουζίνες με κλίμακα 1-3) και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για περίπου ένα 20λεπτο ή μέχρι να διαπιστώσουμε ότι έχουν μαλακώσει τα καρότα και τα κομμάτια της κολοκύθας. Στη συνέχεια απομακρύνουμε την κατσαρόλα από την εστία και με τη βοήθεια του ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε τα υλικά της κολοκυθόσουπας μέχρι να προκύψει μια βελούδινη υφή.

Όσο μαγειρεύεται η σούπα, τοποθετούμε τις ροδέλες του λουκάνικου σ' ενα αντικολητικό ταψάκι χωρίς να το λαδώσουμε γιατί το λουκάνικο θα βγάλει αρκετό λίπος και το ψήνουμε σε προθερμασένο φούρνο στους 200 για περίπου 15 λεπτά.

Σερβίρουμε σε βαθύ μπολ τη βελούδινη σούπα μας και βυθίζουμε μέσα όσα λουκανικάκια αντέχουμε...και καλή μας όρεξη!!!

Ο συνδυασμός της γλυκιάς κολοκύθας με το πικάντικο λουκάνικο πιστέψτε με είναι εξαιρετικός!!!


*          Στον καθαρισμό της κολοκύθας μη διστάσετε να απομακρύνετε τις ίνες που υπάρχουν μεταξύ της σάρκας και των σπορίων στο εσωτερικό, γιατί μπορεί να σας φαίνεται ότι πετάτε το πιο γλυκό κομμάτι της κολοκύθας, αλλά ουσιαστικά απαλλάσσεστε από τις ενοχλητικές ίνες που δεν μπορεί να διαλύσει κανένα ραβδομπλέντερ.
**        Επειδή συνήθως οι κολοκύθες είναι μεγάλες και από τη στιγμή που θα τις κόψουμε δεν αποθηκεύονται εύκολα μπορούμε να την τεμαχίσουμε ολόκληρη σε μικρούς κύβους και να τους χωρίσουμε σε σακουλάκια των 500γρ που θα αποθηκεύσουμε εύκολα στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις