Μελιτζάνες με ρεβίθια
Τι θα χρειαστούμε:
2 φλιτζάνια τσαγιού ρεβίθια
1200-1300γρ. μελιτζάνες (μωβ ή άσπρες) κομμένες σε κύβους μικρούς
3 φλιτζάνια τσαγιού ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου
1 ξερό κρεμμύδι χοντροκομμένο
3 ώριμες ντομάτες σε κυβάκια
Τα φύλλα από 1 ματσάκι δυόσμο
Αλάτι/πιπέρι
Πως θα το μαγειρέψουμε:
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από το προηγούμενο βράδυ σε ένα μπολ με νερό και 1 κουταλιά της σούπας σόδα μαγειρική. Την επόμενη μέρα ξεπλένουμε καλά τα ρεβίθια και τα βράζουμε σε μπόλικο νερό χωρίς αλάτι για 40 λεπτά (σε μέτρια θερμοκρασία), μέχρι να μαλακώσουν αρκετά, αλλά να μη βράσουν εντελώς. Μόλις περάσουν τα 40 λεπτά ρίχνουμε το αλάτι μας και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά. Στη συνέχεια στραγγίζουμε τα ρεβίθια και κρατάμε το ζουμάκι.
Εν τω μεταξύ σ’ ένα άλλο σκεύος ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι για 2 λεπτάκια. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα κυβάκια ντομάτας και το αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε σε σχετικά δυνατή φωτιά για περίπου 5 λεπτά. Τέλος ρίχνουμε και τις κομμένες μελιτζάνες, ανακατεύουμε όλα τα υλικά και προσθέτουμε τα ρεβίθια μαζί με ½ φλιτζάνι τσαγιού από το ζουμάκι των ρεβιθιών που κρατήσαμε. Αφού όλα τα υλικά πάρουν μία βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 5 και συνεχίζουμε το μαγείρεμα τια 25-30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τελείως τα ρεβίθια. Αν εν τω μεταξύ τελειώσει το νερό προσθέτουμε από το ζουμάκι μας. Λίγο πριν σερβίρουμε βάζουμε στο φαγητό τον ψιλοκομμένο δυόσμο..
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου