Κεφτεδάκια φάβας

Τι θα χρειαστούμε:
250 φρ. Φάβα
4 φλιτζάνια τσαγιού κρύο νερό
½ ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (αν είναι εκτός εποχής μπορούμε να τα αντικαταστήσουμε με 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια)
1 ματσάκι δυόσμο
1 φλιτζάνι τσαγιού ψιλό σιμιγδάλι
2 αυγά
αλάτι-πιπέρι
λίγο καλαμποκάλευρο ή πολέντα για το πανάρισμα
ελαιόλαδο (όσο θα βάζατε για να τηγανίσετε πατάτες στο κατσαρολάκι)


Πως το μαγειρεύουμε:
Αρχικά βάζουμε τη φάβα με το νερό (4 φλιτζάνι) να βράσει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αμέσως μόλις αρχίσει ο βρασμός ξεκινάμε το ξάφρισμα της φάβας. Αυτό θα συνεχιστεί για περίπου 10 λεπτά και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, την καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και όταν το σκεύος είναι αρκετά κρύο το καπακώνουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες. Όταν βγάλουμε τη φάβα από το ψυγείο αδειάζουμε το νερό που πιθανότατα έχει μαζευτεί στην επιφάνειά της και ρίχνουμε μέσα τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τον ψιλοκομμένο δυόσμο, το πιπέρι, τα 2 αυγά (ολόκληρα) και το σιμιγδάλι. Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα μας πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια (σαν τα γιουβαρλάκια) και τα ρίχνουμε στο ζεστό ελαιόλαδο γυρνώντας τα με μια τρυπητή κουτάλα ώστε να ροδίσουν ομοιόμορφα.

Μπορούμε να συνοδεύσουμε τα κεφτεδάκια μας με κάποιο ντιπ γιαουρτιού ή ντιπ ντομάτας με ελαιόλαδο

Μπορεί να φαίνεται πολύ πιο εύκολο να φτιάξετε μια σκέτη φάβα (η οποία για πολλούς είναι έδεσμα), αλλά τα μικρά αυτά κεφτεδάκια είναι πολύ βολικά σε περίπτωση "μπουφέ" και θα ξαφνιάσουν ευχάριστα τους καλεσμένους σας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις